SHORT REVIEW: Dance-App Bounden by Game Oven (presented at SPRING Utrecht)

DANSEN KAN JE ALTIJD

by Allison van Spaendonk (2014)
Published: http://springutrecht.nl/
Op de laatste festival dag van SPRING 2014 kregen bezoekers de kans om een aantal workshops bij te wonen in de Stadsschouwburg van Utrecht. Ikzelf nam een kijkje bij de workshop over de dansapp Bounden van Game Oven en de dansworkshop van De Dansers uit Utrecht. De perfecte manier om het fantastische performing arts festival af te ronden.
Picture by me. Source: http://springutrecht.nl/

Door het prachtige weer nam de workshop over Bounden buiten in het festivalhart plaats. Onder het felle zonnetje staan twee personen naar een iPhone te staren en rare bewegingen te maken. Als snel komen een aantal rondwandelen mensen kijken wat er aan de hand is.

De dansgame gemaakt door Adriaan de Jongh van Game Oven is een spel dat gespeeld moet worden door twee personen. De game vraagt aan de twee spelers om elk een duim op het scherm van de iPhone te plaatsen. In het midden van het scherm staat een grote cirkel met een knipperend rondje in het midden. Langs de zijkanten verschijnen allerlei ringetjes. Het is de bedoeling dat de spelers door middel van het bewegen van de iPhone de ringetjes bij het flikkerende centrum krijgen.

Het klinkt allemaal heel makkelijk maar al snel wordt het duidelijk dat dit niet al te evident is. Omdat je met z’n tweeën bent is het moeilijk om de iPhone te bewegen en beginnen de spelers dus vreemde bewegingen te maken (zie foto), en zo uiteindelijk bijna te dansen.

Het is een simpel maar heel leuk spel. De game is vanaf nu verkrijgbaar in de app store op de iPhone met de titel Bounden. In de Android app store zal hij binnenkort verschijnen. Plezier is gegarandeerd voor iedereen, het maakt niet uit of je 9 of 90 bent. Dansen kan je altijd.

Advertisements

Published by

allisonvsp

Allison, 21, BA of Arts and MA of Media Studies (Comparative Literature and Theatre Studies) at Leiden University.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s